Suomen Vyöhyketerapeutit ry:n koulutuspäivät pidettiin 28.-29.8.2021 etänä

29.1.2022

Terje Varpen pitämä vuosittainen täydennyskoulutus järjestettiin 28.-29.8.2021 etäyhteydellä Zoomissa.

Koulutuspäivien aihe: Aivojen lymfa ja käytännön päivitys


Koulutuksessa käsiteltiin mm. immuunijärjestelmää ajankohtaisiin ilmiöihin liittyen, lymfajärjestelmää, aivojen ja pään alueen lymfan huuhtoutumisreittejä vena subclaviaan, näköhermon, silmän ja korvan alueen lymfaa ja näiden alueiden käsittelyä vyöhyketerapialla. Kerrattiin myös aivohermoja, mm. trigeminus ja vagus. Lisäksi kurssilla käytiin läpi Anthony Louveaun ja Daniel S. Reichin tutkimuksia. Louveau tutkimusryhmänsä kanssa on paikallistanut lymfa-alueet sinus sagittalis superiorin alla aivoissa vuonna 2015. 

Aivojen lymfaa on käsitelty myös Suomen Vyöhyketerapeutit ry:n täydennyskoulutuksissa vuonna 2016 sekä myös 2019 ja nyt uusimmassa koulutuksessa saatiin tarkennusta aikaisemmin käytyyn teoriaan ja vyöhyketerapiakäsittelyyn sekä opittiin uusia heijasteita, mm. imusolmukkeita kaulan alueelta ja niiden käsittelyä vyöhyketerapialla.

Osallistujia kokoontui yhdessä omille paikkakunnilleen kuuntelemaan koulutusta ja olemaan sitä kautta yhdessä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Terje Varpen koulutus järjestettiin etänä. Tulkkina toimi Kristiina Oikarinen totuttuun tapaan. Koulutus osallistui erinomaisesti ja osallistujat antoivat hyvää palautetta koulutuksesta. 

Kiitos kaikille osallistujille!